Project omschrijving

Southfields

Southfields is een toonaangevende Nederlandse televisieproducent, gespecialiseerd in sportproducties. Southfields is onder meer bekend van de wedstrijden en programma’s van de Champions League, de Oranjeleeuwinnen, diverse voetbalprogramma’s, producties bij Ziggo Sport en de producties van de Vrouwen Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en nog veel meer sportgerelateerde producties.

Dit is dan ook een bedrijf waar we met heel veel trots voor werken, de klussen die we binnen Southfields uitvoeren zijn heel divers. Van het filmen en monteren van wedstrijden uit diverse sportcompetities tot camerawerk op trainingskampen van Team Jumbo-Visma.

  • Vrouwen Eredivisie: Sinds de start van seizoen 2020/2021 in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen registreren we elke speelronde één of meerdere wedstrijden. Na de wedstrijd maken we zo snel mogelijk een samenvatting van de wedstrijd. Voor deze wedstrijden gaan we het hele land door, van Alkmaar en Enschede tot aan Zwolle en Heerenveen. Ook in seizoen 2021/2022 zijn we elke vrijdagavond en soms op de zondagochtend op pad voor een wedstrijd in deze competitie!
  • Team Jumbo-Visma: In 2021 hebben we mogen draaien bij diverse trainingskampen van Team Jumbo-Visma. De eerste keer in januari 2021 in Alicante, in 4 dagen tijd diverse interviews en beelden van de trainingen tot beelden voor de verschillende partners en sponsoren. Stef is begin maart ook nog 5 dagen bij de hoogtestage op Tenerife geweest & Bob is in mei twee keer afgereisd naar de hoogtestage in de Sierra Nevada. Ook hebben we in 2021 meerdere opnamedagen gehad bij presentaties van de wielerploeg en meerdere keren met de schaatsploeg van Jumbo-Visma in Thialf.
  • Eurosport: Tijdens het veldritseizoen van 2021/2022 waren we voor Eurosport op locatie bij meerdere races veldrijden, hier draaiden we de interviews voor en direct na de wedstrijd. Deze interviews werden, soms live, gebruikt in de uitzending. Verder hebben we in 2021 voor Eurosport diverse interviews gedraaid, onder andere met wielerlegende Eddy Merckx en we waren bij het WK Baanwielrennen in Frankrijk eind oktober.
  • Keuken Kampioen Divisie: Sinds het najaar van 2020 monteren we bijna elke week één of meerdere wedstrijden uit de KKD, als beeldredacteur zijn we inhoudelijk verantwoordelijk voor de
  • Hoofdklasse Hockey: In de zomerperiode is er elke zondag een speelronde in de Tulp Hoofdklasse Heren en de Hockey Hoofdklasse Dames. Vanuit Amsterdam monteren we met een heel team dezelfde middag alle samenvattingen, vervolgens wordt alles ingesproken en staan ze dezelfde avond nog online. Dit doen we al sinds begin 2020 op deze manier.
    Ook in 2019 waren we al actief bij de hockey, in het najaar van 2019 registreerden we elk weekend wedstrijden in de Hoofdklasse Hockey en maakten we er op locatie bij de club direct een samenvatting van.
  • Hoofdklasse Honkbal: In 2020 en in 2021 hebben we voor Southfields ieder weekend 12 wedstrijden uit de Hoofdklasse Honkbal gemonteerd. Deze wedstrijden worden met automatische camerasystemen geregistreerd. Voor ons was het een compleet nieuwe sport, maar heel gaaf om te kunnen doen!

Naast deze (bijna) wekelijks terugkerende projecten, hebben we ook voor Southfields mee mogen werken aan bijzondere, eenmalige projecten:

  • Olympische Spelen 2021: Tijdens de Olympische Zomerspelen van 2021 zaten we elke dag (en nacht) in Hilversum op de online redactie van Eurosport. Alle sporten continu live op grote schermen en van al die sporten maakten we clips voor verschillende online partners en maakten we de clipjes voor de social media kanalen van Eurosport. Daarnaast ook nog enkele dagen en nachten aan de ’tv-kant’ gezeten om verschillende sporten samen te vatten voor de uitzending. In totaal 19 dagen achter elkaar in Hilversum geweest, vaak tussen 0.00 en 4.00 uur beginnen, lekkere lange dagen en slapen op de meest onregelmatige tijden.. 3 fantastische weken!
  • Wielergala 2021: Het eerste echte televisieprogramma waar we het volledige camerawerk en de montage hebben gedaan onder de regie van Job Mastenbroek! Samen met verschillende collega’s van Southfields hebben we in een hele korte tijd een mooie uitzending voor het Wielergala 2021 gerealiseerd. Normaal gesproken komt de Nederlandse wielerwereld bij elkaar voor de uitreiking van de wielerprijzen, maar nu zochten wij de prijswinnaars op met een mobiele studio. Presentator Sander Kleikers verraste onder andere ‘Renner van het jaar’ Harrie Lavreysen in Apeldoorn. De ‘Renster van het jaar’ Annemiek van Vleuten werd ingebeld vanaf het trainingskamp in Colombia en ‘Talent van het jaar’ Mick van Dijke werd verrast in Maastricht bij de fysio. De uitzending van 45 minuten is te zien geweest op Eurosport en online kanalen.

Southfields is voor ons een hele mooie opdrachtgever, waar we met heel veel plezier en trots voor werken en waar we elke week nog heel veel leren!

Waar kunnen wij u mee helpen?

Contact ons