Project omschrijving

#BuyFlowersNotToiletpaper

#BuyFlowersNotToiletpaper

Met bovenstaande slogan hebben we miljoenen mensen bereikt. Dit hadden we nooit verwacht toen we de video’s online brachten.

De maandag na de eerste maatregelen (16 maart 2020) zaten we aan de keukentafel en zagen we de sierteeltsector volledig instorten, gigantische hoeveelheden bloemen draaiden door en moesten worden vernietigd. We besloten met eerder gemaakte beelden een korte maar krachtige video te maken, deze video kwam dezelfde middag nog online. Hierin kwam de boodschap #BuyFlowersNotToiletpaper duidelijk naar voren. Binnen een halve dag was de video al meer dan duizend keer gedeeld. Dit bereik hadden we niet verwacht en hierdoor zijn we gelijk gaan nadenken over een tweede video, de boodschap zou zo hopelijk bij iedereen nog beter binnenkomen. Hieronder kunnen jullie de eerste video bekijken.

Toen werd het tijd voor deel 2. Dinsdagmiddag werd het plan gemaakt om met doorgedraaide bloemen en planten de slogan op het veiling terrein te schrijven. We kregen toestemming van Royal Flora Holland en woensdagochtend konden we gaan bouwen!

Deze video brachten wij donderdagmiddag online. Wat er met deze video gebeurde kunnen we eigenlijk nog steeds niet geloven, in een halve dag tijd was de video al bijna 25.000 keer gedeeld! Uiteindelijk is de teller op onze Facebook uitgekomen op ruim 40.000 deelacties en zo’n 6.3 miljoen bereikte mensen. Daarnaast is de video nog enorm veel gedeeld op Twitter en vooral Instagram, van Japan tot Argentinië en van Zuid-Afrika tot Zweden, nagenoeg alle landen zijn wel voorbijgekomen, dat vinden we écht onwijs gaaf!

Naast het bereik op social media werd deze video ook opgepikt door kranten, magazine’s en televisie zenders:

Engeland – The Guardian.

Duitsland – Tagesschau.

Nederland – Nieuwe Oogst (Vakblad LTO)

Nederland – Vakblad voor de Bloemisterij

Nederland – AD Westland

Turkije – TRT World

Een ander initiatief is de #FlowerBoostChallenge van de Van der Ende Groep uit Maasdijk. Zij riepen via deze challenge iedereen op om bloemen en planten te kopen voor hun dierbaren, dit sloot perfect aan bij onze oproep en dus bundelden wij onze krachten!

Vanaf dat moment hebben wij er alles aan gedaan om de #FlowerBoostChallenge steeds verder te verspreiden. De challenge is in maart en april (2020) uitgevoerd door duizenden bedrijven in binnen- en buitenland: O.a. Rabobank, Exact, ADO Den Haag, Lely, Sparta Rotterdam en Feyenoord. Ook is de challenge gedaan door meerdere bekende Nederlanders, waaronder Sigrid Kaag, Carola Schouten, Claudia de Breij, Rob Jetten, Mandy van den Berg en Anouk Hoogendijk.

De reden van dit alles was natuurlijk enorm vervelend, maar we zijn blij dat we toch ons steentje konden bijdragen in die vervelende eerste weken, het was een druppel op de gloeiende plaat, maar we hebben gedaan wat we konden..

De sierteelt is over het algemeen goed hersteld en de schade bleef over het hele jaar 2020 gezien beperkt, maar uiteraard blijft ‘Buy Flowers Not Toiletpaper’ de komende jaren gewoon nog gelden😉

Waar kunnen wij u mee helpen?

Contact ons